popgroove
  • IMG_0705a
  • groepsles-1008x487_c_300px

Met je klasgenoten muziek maken in een band

Pop in de klas

Popgroove organiseert workshops voor basisscholen en middelbare scholen. Kinderen en jongeren ervaren hoe het is om een instrument te bespelen, in een band te spelen en op te treden voor publiek. Een moderne vorm van Algemene Muzikale Vorming (A.M.V.). Op een speelse manier leren kinderen/jongeren door samenwerking een goed eindresultaat neer te zetten. Ze leren om te luisteren naar anderen en hoe om te gaan met opbouwende kritiek. Op een leuke manier verbeteren ze hun sociale vaardigheden en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Tijdens de workshops op scholen worden klassen kinderen opgedeeld in 4 groepen.

  • Drummers gaan aan de slag met kleine elektronische drumstellen (eventueel aangevuld met rhythm-eggs) en zijn verantwoordelijk voor de groove.
  • Toetsenisten leren melodielijnen spelen op kleine keyboards.
  • De groep gitaristen gaan aan de slag met een kleine basgitaar, akoestische gitaren en een elektrische gitaar.
  • Zangers en zangeressen gaan aan de slag met tekstbeheersing (Engels).

Voordat de instrumenten worden uitgedeeld wordt er kort stil gestaan bij ieder instrument en uitleg gegeven over de methodiek. Vervolgens gaan alle 4 groepen apart van elkaar aan de slag met een gezamenlijk gekozen popnummer. Aan het einde van de lessen worden de instrumenten samengevoegd en het gekozen nummer stap voor stap doorgenomen. Hierin is veel aandacht voor samenspel. Wanneer de school kiest voor een reeks van meer dan 5 workshops dan komt ieder kind aan bod en kunnen we aan het einde een klein concert geven.

De workshops voor scholen zijn geschikt voor leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Zelfs wanneer de klas al erg muzikaal en ervaren is, kan met de uitgebreide Easy Plug and Play methodiek gekozen worden voor nummers van een hoger niveau. Andersom kunnen voor de allerkleinsten kinderliedjes gebruikt worden (en hebben wij hierbij meer aandacht voor dans).

Recensies

De workshops van Popgroove zijn niet alleen leerzaam, maar stimuleren ook de groepsbinding (juf Jannie, 47 jaar).

Ik dacht eerst dat het heel moeilijk zou worden, omdat je niet precies weet wat je in een nummer moet spelen. Dit viel echter mee, je kon zo meelezen vanaf de beamer (Jannie, 11 jaar).

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>  
Menu Title