popgroove
  • IMG_0705a
  • groepsles-1008x487_c_300px

Breng de bandjes terug naar het buurthuis!

Buurthuisproject Kickstart

Tijdens de afgelopen vier jaar hebben op de verschillende buurthuizen in Tytsjerksteradiel een kleine honderd bands meegedaan aan het project Kickstart! Kickstart is een speciaal project van Popgroove in samenwerking met de buurthuizen en bedrijven uit de omgeving. Veel kinderen/jongeren uit Tytsjerksteradiel kunnen hierdoor op een laagdrempelige manier kennis maken met muziek maken in een band.

Geschiedenis

Kickstart begon vier jaar geleden met een succesvolle pilot van twee jaar. Deze pilot werd centraal georganiseerd vanuit buurthuis Kiehool (Burgum) en ondersteund door het Oranjefonds. Aan deze pilot deden meer dan 375 kinderen uit Tytsjerksteradiel mee! Om vervolgens de laagdrempeligheid te garanderen is Kickstart na de pilot plaatselijk ondergebracht bij: Buurthuis Kiehool, Buurthuis BOB (Oentsjerk), MFC Maskelyn (Hardegarijp) en Dorpsvereniging Jistrum. Jaarlijks maken zij het met elkaar voor honderd kinderen uit de regio mogelijk om laagdrempelig muziekonderwijs te volgen (in samenwerking met ouders, bedrijven, vrijwilligers).

Programma

Na de Kick-off van Kickstart in september starten de kinderen met 4 workshops waarin ze kennismaken met alle instrumenten uit de band. Hier komen ze tot de ontdekking welk instrument het beste bij hen past. Vervolgens maken de kinderen kennis met de methodiek en leren ze de basisbeginselen van hun instrument onder de knie te krijgen. Als band wordt gestart met een eenvoudig popnummer en deze wordt stapsgewijs met elkaar doorgespeeld. Is het eerste nummer eenmaal een succes, dan zijn ze vaak niet meer te stuiten! Inmiddels zijn er bands die voor het derde jaar meedoen en met elkaar een behoorlijke setlist hebben opgebouwd (en zelfvertrouwen).

Overige muzikale activiteiten

Naast de bandlessen staat een muzikaal uitstapje (Popacademie/HMH) op het programma en wordt het jaar afgesloten met een spetterend eindconcert. De ondersteunende rol van de ouders hierbij is erg belangrijk.

Voorwaarden

De voorwaarden voor de bandcoaching zijn dezelfde als voor de bandlessen. De deelname aan Kickstart is beperkt, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Wil je als buurthuis of dorp graag ook het Kickstart project binnenhalen, neem dan contact met ons op. Voor meer info kun je een kijkje nemen op: www.kickstartmusic.nl

Individuele les  Aaron 3 FAQ 4 Disco Buurthuis 5 DiscoGroepsles 1

Recensies

Aan een activiteit als Kickstart doen niet alleen veel kinderen mee, maar er zijn ook veel ouders betrokken tijdens de ouderavonden en het eindconcert. Dat is wat we als buurthuis graag willen (Kees, Cultureel werker buurthuis Kiehool, 60 jaar).

Door Kickstart heb ik er veel vrienden en vriendinnen bij gekregen! (Marije, 9 jaar).

Buurthuis 2 HMH

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>  
Menu Title