popgroove

Breng de bandjes terug naar het buurthuis!

Een laagdrempelige muzikale activiteit voor jong en oud

Tijdens de afgelopen 10 jaar hebben we als popschool meegewerkt aan diverse laagdrempelige muziekprojecten op buurthuizen, MFCs, scholen, BSO’s, en AZC. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Buurthuisproject Kickstart

Tijdens de afgelopen jaren hebben op de verschillende buurthuizen in Tytsjerksteradiel al méér dan honderd bands meegedaan aan het project Kickstart! Kickstart is een speciaal project van Popgroove in samenwerking met de buurthuizen en bedrijven uit de omgeving. Veel kinderen/jongeren uit Tytsjerksteradiel kunnen hierdoor op een laagdrempelige manier kennis maken met muziek maken in een band.

Geschiedenis

Kickstart begon vier jaar geleden met een succesvolle pilot van twee jaar. Deze pilot werd centraal georganiseerd vanuit buurthuis Kiehool (Burgum) en ondersteund door het Oranjefonds. Aan deze pilot deden meer dan 375 kinderen uit Tytsjerksteradiel mee! Om vervolgens de laagdrempeligheid te garanderen is Kickstart na de pilot plaatselijk ondergebracht bij: Buurthuis Kiehool, Buurthuis BOB (Oentsjerk), MFC Maskelyn (Hardegarijp) en Dorpsvereniging Jistrum. Jaarlijks maken zij het met elkaar voor honderd kinderen uit de regio mogelijk om laagdrempelig muziekonderwijs te volgen (in samenwerking met ouders, bedrijven, vrijwilligers).

Individuele les  Aaron 3 FAQ 4 Disco Buurthuis 5 DiscoGroepsles 1

Recensies

Aan een activiteit als Kickstart doen niet alleen veel kinderen mee, maar er zijn ook veel ouders betrokken tijdens de ouderavonden en het eindconcert. Dat is wat we als buurthuis graag willen (Kees, Cultureel werker buurthuis Kiehool, 60 jaar).

Door Kickstart heb ik er veel vrienden en vriendinnen bij gekregen! (Marije, 9 jaar).

Buurthuis 2 HMH

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>