PopGroove brengt de bandjes terug naar het buurthuis!

Muziekworkshops als laagdrempelige activiteit op het buurthuis

Tijdens de afgelopen 10 jaar hebben we als popschool meegewerkt aan diverse laagdrempelige muziekprojecten op buurthuizen, MFCs, scholen, BSO’s, en AZC.

Het succesvolle bandjesproject Kickstart

Een enorm succesvol project die we in de gemeente Tytsjerksteradiel hebben gedraaid is Kickstart. Gedurende de afgelopen 8 jaar deden hier méér dan honderd bands aan mee, ofwel meer dan 600 kinderen!

Geschiedenis

Kickstart begon een kleine 10 jaar geleden met een succesvolle pilot van twee jaar. Deze pilot werd centraal georganiseerd door PopGroove in samenwerking met buurthuis Kiehool (Burgum) en ondersteund door het Oranjefonds. Aan deze pilot deden zo’n 375 kinderen mee. Na de pilot is het project laagdrempelig voortgezet door de buurthuizen GlinstraState, BOB, de Wissel en dorp Jistrum.

Wil je onze muziekworkshops ook op het buurthuis?

Neem dan contact met ons op! We vinden het net zo leuk als jullie om kids van laagdrempelig muziekonderwijs te voorzien. En we denken graag mee!

Individuele les  Aaron 3Buurthuis 5 Disco

Recensies

Aan een activiteit als Kickstart doen niet alleen veel kinderen mee, maar er zijn ook veel ouders actief bij betrokken. Dat is wat we als buurthuis graag willen. (Kees)

Door Kickstart heb ik er veel vrienden en vriendinnen bij gekregen!
(Marije)

Het is mooi om te zien met hoeveel enthousiasme er aan de ontwikkeling van de bandjes wordt gewerkt. En hoe snel dat dan gaat; voor je het weet word er al een aardig deuntje gespeeld. Ik blij dat we dit bijzondere project al zoveel jaren in huis hebben. (Ronald)

Buurthuis 2 HMH