popgroove

Easy Plug and Play methodiek

Eigen methodiek Popgroove

In de afgelopen vijf jaar hebben we als Popgroove de ‘Easy Plug and Play’ methodiek ontwikkeld. In tegenstelling tot de standaard bladmuziek staan in deze methodiek niet de noten maar het akkoordenschema centraal. Hierdoor kunnen nummers beknopt worden uitgewerkt op maximaal 2 A4tjes. Het geeft overzichtelijk aan waar wat gespeeld moet worden.

Praktisch, visueel en leerzaam

Bij Popgroove gaan cursisten aan de slag met 50 zelfgekozen nummers van eenvoudig tot moeilijk. Tijdens het spelen van deze nummers groeit je niveau stapsgewijs van beginner tot gevorderde. De methodiek geeft informatie over muziekstijl, tempo, niveau en jaartal, waardoor je eenvoudig de nummers vindt die bij jou passen. Gedurende de eerste jaren ga je vooral aan het werk met slagjes, riffs en tokkels. Je ontwikkelt je vervolgens steeds verder totdat je ook je eerste solo’s en toonladders speelt.

Voor de Easy Plug and Play (E.P.P.) methodiek heeft Popgroove het afgelopen jaar patent aangevraagd. De wijze waarop wij het akkoordenschema gebruiken als kapstok is nieuw en uniek. Dit maakt Popgroove authentiek en een voorloper op het gebied van muziekonderwijs. Het geeft de muzikant de details die nodig zijn om het nummer karakter te geven, zonder hierbij te verdwalen in de noten. Een menselijke methodiek die de intuïtieve muzikant precies geeft wat hij/zij nodig heeft.

Wil je als pop- of muziekschool ook gebruik maken van de EPP methodiek dan zijn hiervoor uitgebreide mogelijkheden (www.easyplugandplay.com). Als cursist krijg je een wachtwoord waarmee je maandelijks 4 nummers uit een enorme database kunt downloaden (in totaal tot wel 48 favoriete popnummers per jaar!). Dit wachtwoord is verbonden aan je niveau als cursist. Wanneer je een niveau opgeklommen bent krijg je een nieuw wachtwoord waarmee je aan de slag kunt met nummers van niveau 2. Zo klim je langzaam op totdat je uiteindelijk ook nummers speelt van Metallica, Eric Clapton of de Dire Straits.

Wil je als cursist lid worden van de  www.easyplugandplay.com site, dan kost dit € 25,- per jaar. Voor dat bedrag heb je dan de mogelijkheid om zelf je favoriete nummers uit een bibliotheek van meer dan 1000 EPP nummers te kiezen, steeds weer aangevuld met nieuwe nummers. De nummers zijn professioneel uitgewerkt door een docent.

Vacatures Gitaar en Mol Publicatie uitnodiging fonds voor cultuurparticipatie Tarieven 4 Sjouke

Recensies

Ik ben blij dat ik les krijg van een goede gitaardocent. Een vriend van me heeft het zichzelf aangeleerd, maar bij elk feestje speelt hij steeds weer hetzelfde nummer (Piet, 54 jaar).

Leuk om te horen welke popliedjes ik vanuit m’n dochter haar slaapkamer hoor komen (Jantine, moeder Ibrich, 38 jaar).

De EPP methodiek geeft een goed beeld van bovenaf. Hierdoor is het voor ieder in de band duidelijk wie, wat, waar en wanneer moet spelen. Als er moeilijke stukken in het nummer zitten kunnen we deze eenvoudig stapsgewijs doornemen (Roelof, 33 jaar).

 Scholen 3 Timme voor de klas

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>