popgroove

Easy Plug and Play methodiek

Eigen methodiek, praktisch en visueel

In de afgelopen tien jaar hebben we als popschool onze eigen Easy Plug and Play methodiek ontwikkeld. Een vernieuwende lesmethode dat zorgt voor snelle resultaten. Een selectie van het materiaal hebben we beschikbaar gesteld op onze site: www.easyplugandplay.com. Neem gerust een kijkje.

Een handige kapstok

In tegenstelling tot de standaard bladmuziek stellen we bij de EPP methodiek het akkoordenschema centraal. Hieraan hangen we overzichtelijk als een kapstok alle melodieën op. Dit maakt het mogelijk om nummers uit te werken op niet meer dan één of twee A4tjes! Dit maakt de methode heel handig in gebruik, speciaal voor kinderen. Je hebt snel inzicht in de structuur en inhoud van het nummer. En het is makkelijk om de moeilijkere stukken eenvoudig in de les te herhalen.

Je kiest als cursist je eigen songs

Als popschool hebben we inmiddels de beschikking over een bibliotheek met méér dan 1500 uitgewerkte nummers. Cursisten kunnen hierdoor hun eigen songs uitzoeken wat heel motiverend werkt! Van eenvoudig tot moeilijk, van vroeger tot nu, van rockabilly tot nederpop, van slagjes tot solo’s. Tijdens het spelen van deze nummers groeit je niveau stapsgewijs van beginner naar gevorderde.

Via e-mail of Google Drive

Tijdens de afgelopen 15 jaar is er veel veranderd. Veel cursisten vinden het nu bijvoorbeeld handig om thuis hun liedjes op de Ipad of telefoon te kunnen oefenen. Als popschool spelen we hier op in door de gekozen lesstof/liedjes eenvoudig digitaal naar jouw e-mailadres op te sturen. Daarnaast werken we met een aantal cursisten via de Google Drive, waarop we wekelijks als docent de nieuwe lesstof plaatsen.

Top 50 Video Materiaal 

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een filmpje te maken. Hier maken we in de les als docenten dan ook veel gebruik van. Handig als je thuis het geleerde nog rustig even terug wilt kijken. Daarnaast hebben we als popschool voor alle instrumenten een Top 50 aan videos gemaakt. Inspirerende nummers van bijvoorbeeld Ed Sheeran, Billy Joël of Red Hot Chilli Peppers. Een selectie hiervan is te vinden op de EPP site.

Unieke methodiek

De wijze waarop wij het akkoordenschema gebruiken als kapstok is nieuw en uniek. Dit maakt Popgroove authentiek en een voorloper op het gebied van muziekonderwijs. Het geeft de muzikant de details die nodig zijn om het nummer karakter te geven, zonder hierbij te verdwalen in de noten.

Ook beschikbaar voor andere muziekdocenten

Wil je als muziekdocent ook gebruik maken van onze uitgebreide EPP bibliotheek, neem dan contact met ons op.

Publicatie uitnodiging fonds voor cultuurparticipatie

Recensies

Ik dacht altijd dat je noten moest leren lezen om piano te kunnen spelen. Maar bij de methode die Popgroove gebruikt, hoeft dat gelukkig helemaal niet. Door de wijze waarop de liedjes zijn uitgewerkt kan ik al snel veel liedjes spelen! (Marell)

De EPP methodiek geeft een goed beeld van bovenaf. Hierdoor is het voor ieder in de band duidelijk wie, wat, waar en wanneer moet spelen. Als er moeilijke stukken in het nummer zitten nemen we deze eenvoudig stap voor stap door. (Roelof)

Een lesmethode die bij iedereen past en waar mee iedereen kan leren om muziek te maken. (Heine)

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>