popgroove
  • DSC_0037a
  • DSC_0002a

Gitaarles

Vaak beginnen leerlingen met de Spaanse gitaar, waarna ze kunnen kiezen voor een Western gitaar, de elektrische gitaar of de basgitaar.

Spaanse gitaar
Met de Spaanse gitaar kun je alle kanten op. Het instrument is geschikt om mee te beginnen, door de nylon-snaren, die prettiger aanvoelen dan stalen snaren. De hokjes zitten niet zo dicht op elkaar als een Western gitaar en je leert, in tegenstelling tot de elektrische gitaar, te spelen met de akoestiek van de klankkast. Het is een universeel instrument: je kan veel verschillende stijlen en technieken aanleren. Dit maakt de overstap op een andere gitaar makkelijker. Deze gitaar is in verschillende formaten verkrijgbaar.

Western gitaar
De Western gitaar heeft in tegenstelling tot de Spaanse gitaar zes stalen snaren en een grotere klankkast. Dit geeft de Western gitaar meer volume/body en maakt hem hierdoor zeer geschikt als slaggitaar. Dit zie je terug in de Western en Pop/rock muziek. Dat het instrument ook geschikt is voor het spelen van melodie lijnen bewijzen Eric Clapton en John Mayer.

DSC_0095a
Elektrische gitaar
De elektrische gitaar speelt net zo soepel als een Spaanse gitaar en dit maakt hem zeer geschikt voor solo’s en improvisatie. Door het ingebouwde element en de mogelijkheden van versterkers en effectpedalen is de elektrische gitaar heel divers inzetbaar. Je ziet het instrument zowel terug in de rock (distortion), pop (reverb), jazz (twang), als ook in de country en de folkmuziek.In de lessen ligt de focus op een van de volgende punten:1. NotenDe noten leren je de muziek, de gitaar en samenspel in een band te begrijpen. Ze geven karakter aan de muziek en vormen de basis van de melodie. Boeken die wij gebruiken zijn zijn: Fasttrack 1 en 2 van Blake Neely en Jeff Schroedl. Later kan je voor diverse stromingen kiezen, of aan de slag gaan met popnummers.2. AkkoordenAkkoorden zijn grepen van meerdere noten op de hals van de gitaar. Als je zes akkoorden goed onder de knie hebt, kun je al snel veel leuke popnummers spelen. Boeken die wij gebruiken: Slaggitaar 1 en 2 van Michiel Merkies en Wim de Vrij. Verder heeft Timme door de jaren een eigen methodiek ontwikkeld, waarin een kleine 1000 nummers zijn uitgewerkt! Van Led zeppelin en de Beatles tot populaire nummers van nu (Kensington, Avicii).3 Solo/improvisatieWanneer je de noten en de akkoorden goed onder de knie hebt, dan komt de volgende uitdaging: soleren en improviseren! Je gaat aan de slag met bluesladders en solo’s van je favoriete artiest. Boeken die wij gebruiken zijn: Blues you can use van John Ganapes en Rock en Blues solo’s van Ed Wennink. Belangrijke software programma’s zijn Guitar Pro, Tux Guitar en en dit jaar ook Rocksmith.4 Arrangeren/componerenZelf nummers schrijven en componeren! Bij ons ben je aan het goede adres. Je gaat aan de slag met opname-programma’s, het schrijven van eigen teksten, arrangementen maken etc.

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>  
Menu Title