popgroove

Gitaarles

Met het internet, boeken kom je een eindje op weg. De valkuil is echter dat je al snel verdwaalt in de hoeveelheid info en gebrek een structuur. Bovendien kom je problemen tegen, waarbij een docent je in alle rust overheen kan helpen. Een docent kan je in vrij korte tijd veel bijbrengen e je bovenal behouden voor het aanleveren van een verkeerde techniek. Hoe je ook leert, zo lang je er plezier in hebt hou je het langer vol.

Vaak beginnen leerlingen met de Spaanse gitaar, waarna ze kiezen voor de Western gitaar of de Elektrische gitaar. Als docenten zijn we thuis op alle drie gitaren.

De Noten

Beginners starten vaak met de noten. De noten geven karakter aan de muziek en vormen de basis van de melodie. We hebben een toffe starters Top 50 gemaakt van Happy Birthday tot aan Pirates of the Caribbean. Deze liedjes staan als filmpjes op onze www.easyplugandplay.com site, zodat je ze thuis makkelijk kunt oefenen. Naast het notenschrift is er speciaal voor gitaristen ook het visuele TABS-schrift. Het notenschrift onder de knie krijgen is leuk maar zeker niet verplicht. 

Akkoorden

Ook kun je als beginner starten met het leren van akkoorden. Akkoorden zijn grepen van meerdere noten en zijn heel geschikt om jezelf te begeleiden. Als je zes akkoorden goed onder de knie hebt, kun je al snel veel leuke popnummers spelen. Inmiddels hebben we er meer dan 1500 uitgewerkt, dus je kunt als gitarist al gauw je lol op!

Solo’s, improvisatie en liedjes schrijven

Speel je al wat langer gitaar en ben je op zoek naar uitdaging, dan gaan we riffs spelen, soleren en improviseren. We gaan aan de slag met toonladders en solo’s van artiesten als Gary Moore, Slash, Eric Clapton of Brian May. Het einddoel is ultieme vrijheid op de hals. Ook kun je bij ons aan de slag als songwriter met het schrijven van liedjes. Met alle plezier nemen we liedjes met je op!

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>