Muziekdocenten van Popgroove

Muziekdocent en coördinator Timme Koudstaal

De afgelopen jaren heb ik met PopGroove heel wat mooie hoogtepunten mogen beleven. Absoluut hoogtepunt was acht jaar geleden toen we met meer dan 250 kids uit Tytsjerksteradiel optraden voor de koninklijke familie in de Ziggo Dome. Een uniek jaar waarin maar liefst 52 bands meededen met onze bandlessen! 

Wat ik jaarlijks ook erg leuk vind zijn de optredens van onze bandjes op Easterbarren en Waldpop. Mooi om te zien hoe iedereen zijn/haar best doet om met elkaar een mooi optreden te verzorgen! En ook hartstikke leuk om de reacties uit het publiek mee te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor onze eindconcerten die ieder jaar weer ontzettend goed bezocht worden. Ik ben dan als muziekdocent heel trots op de muzikanten!

Wat ik ook heel leuk vond was project Jukebox waarmee we in 2014 middels een CD-opname 2500 euro inzamelden voor het Glazen Huis. Er deden ontzettend veel bandjes en muzikanten uit de omgeving aan mee, wat het super leuk maakte. En ook het eindresultaat mocht er zijn.

Naast deze hoogtepunten geniet ik er wekelijks van om lekker met cursisten met muziek aan de slag te zijn. Ik geniet van de afwisselingen tussen individuele les, bandlessen en muziekworkshops en kan er goed m’n ei in kwijt. Ik geef inmiddels al bijna 20 jaar les, maar het verveelt nog geen dag!

Muziekdocent Wessel Klooster

Mijn naam is Wessel Klooster. Ik ben 23 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Hier ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur en inmiddels zit in het laatste jaar van de PABO. Al sinds mijn 13’e speel ik gitaar. Ik heb veel professioneel opgetreden als solo-artiest (singer-songwriter) en als leadgitarist in een band. Naast mijn werk bij Popgroove geef ik dagelijks muziek- en andere lessen op basisscholen in Leeuwarden.

Samen met kinderen creatief zijn, daar ligt mijn passie. Gitaarles geven past hier natuurlijk mooi in! Inmiddels werk ik al drie jaar met heel veel plezier bij Popgroove, waar ik zowel individuele- als groepslessen geef. Ik kijk er naar uit om uw zoon of dochter verder te helpen met het maken van muziek.

Docenten 3 Timme Koudstaal 2Docenten 1 Bandoaches

Recensies

Ik heb een zeer positieve gedachte bij de leerwijze van Popgroove. Ik heb vroeger als cursist meegedaan met bandproject Kickstart en ben daar altijd met plezier naar toe geweest. Nu als bandcoach vind ik het leuk om de kinderen stappen te zien maken en hoe ze groeien tot echte muzikanten. (Wessel)

Voor de wereld ben je misschien niet meer dan een leraar, voor je studenten ben je een held. (Evert)

PopGroove is een moderne popschool met een eigen, simpele methodiek. Iedereen kan hier muziek leren maken! Het is een supertoffe plek om te les te geven. (Wessel)

Docenten 5 Pieter Kramer