popgroove
  • plugenplay1-1008x487_c_300px

De muziekdocenten en bandcoaches die werken bij Popgroove

Info docenten en bandcoaches

Één van de hoogtepunten van Popgroove is het starten van het buurthuisproject Kickstart, nu alweer vijf jaar geleden. Maar liefst 250 kinderen deden mee en om dit in goede banen te leiden waren er 19 bandcoaches en 2 docenten actief. Het was een geweldig jaar waarin we met elkaar voor veel nieuwe uitdagingen kwamen te staan. Tijdens voorbereidingsweekenden vormden we bandjes, evalueerden we lesmethodes en hadden we veel plezier. Een geweldige tijd.

Docent en coördinator Timme Koudstaal

Mijn interesse in de muziek werd al op vroege leeftijd flink aangewakkerd. Mijn pa werkte op een buurthuis en van de jongeren kreeg ik altijd cassettebandjes mee. Hierdoor kwam ik in aanraking met o.a. Led Zeppelin, Joe Cocker, The Beatles en Queen. Op m’n kamer had ik een inbouwde autoradio waarop ik alles afspeelde. In eerste instantie vond ik dat nummers vooral ‘ballen’ moesten hebben. Later leerde ik ook de meer subtiele, kwetsbare kant van de muziek kennen.

Op mijn 18e ben ik begonnen met het geven van gitaarles op Buurthuis Kiehool. Ik had daarvoor m’n elementaire diploma’s gehaald bij Roel Slofstra en Wilco Tukker en ik speelde veel op zeilschool ‘De Twirre’. Ik begon in 2000 met vijftien cursisten op de woensdagmiddag, hetgeen ik goed kon combineren met mijn studie ‘Internationaal Service Management’. Na mijn studie heb ik in diverse bands gespeeld, waaronder Eyesis, Voke en Fjoerich Famke. Hoogtepunten waren optredens in Theater Romein, de finale van Liet en tijdens het Skûtsje-Journaal op Omrop Fryslân.

Mijn muzikale voorkeur ligt vooral op het gebied van rock en folkmuziek. Muziek moet voor mij uniek zijn en zeker niet gaan vervelen. Dat staat ook centraal bij mijn manier van lesgeven, de muziek zelf staat centraal. Er is voor cursisten alle ruimte om eigen nummers te kiezen en een eigen weg in te slaan.

Inmiddels ben ik vijftien jaar verder vanaf het moment dat ik begonnen ben met gitaarles geven. Na jaren zelfstandig onder m’n eigen naam les gegeven te hebben, wil ik graag samen aan de slag met een leuke groep zelfstandige docenten. Ik hoop dat dit met Popgroove en de Easy Plug and Play Methodiek gaat lukken.

Docenten 1 Bandoaches Docenten 2 Evert Groendijk Docenten 3 Timme Koudstaal 2

Recensies

A good teachter tells you where to look, but not what to see (Alexandra K. Trenfor).

Voor de wereld ben je misschien niet meer dan een leraar, voor je studenten ben je een held (Evert, 30 jaar).

Docenten 5 Pieter Kramer

 

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>  
Menu Title