popgroove

Aan de slag!

Lesduur

De duur van de totale bandcursus is in principe drie jaar: je deelname wordt automatisch aan het eind van elk seizoen verlengd, tenzij je je uitschrijft. Belangrijk voor een goede band is om gedurende meerdere jaren met elkaar op te trekken, daarom is het ook belangrijk dat iedere muzikant de intentie heeft om de periode van drie jaar af te maken.

1e jaar: Opstartfase
Je start met een aantal workshops waarin je kennis maakt met de verschillende instrumenten in een band. Daarnaast leer je bandleden kennen en kies je de eerste nummers uit die passen bij de smaak en het niveau van de groep. De oefen- en trainingsactiviteiten zijn nodig om je vaardigheden te verbeteren. Ook wordt er discipline vereist om een bijdrage te kunnen leveren aan de groep. Na deze fase ben je bewust van wat je kan en welke stijl jouw voorkeur heeft.

2e jaar: Prestatiefase
In deze fase specialiseer je je in een stijl die je samen met je band gekozen hebt. Je vaardigheden worden verder ontwikkeld. Dit vraagt om intensieve training van je vocale en/of instrumentele beheersing. Na deze fase ben je in staat om je eigen muziekkeuze binnen de popmuziek vorm te geven of zelf je eigen muziek te creëren en een demo op te nemen.

3e jaar: Zelfstandigheidsfase
In deze fase gaat het om zelfstandigheid. Het derde jaar is voornamelijk bedoeld om zelf liedjes te maken en een cd op te nemen.

Voorwaarden

Als bandlid ben je afhankelijk van je bandgenoten. Een goede samenwerking is  dan ook ontzettend belangrijk. Er zullen voor jou misschien een paar moeilijke of minder leuke liedjes in de set zitten. Kop ervoor! Wees bereid om elkaar te helpen en er met elkaar voor te gaan.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. Als het formulier binnen is, krijg je een bevestiging van ontvangst toegestuurd. Je bent op de wachtlijst geplaatst. Als je direct geplaatst kunt worden nemen we telefonisch contact met je op, anders gebeurt dat ruim voor de volgende auditieronde. Ook kun je kennismaken tijdens de Kick-off in september.

De instrumenten

Tijdens de bandcoaching lessen staan er versterkers (en instrumenten) klaar.

Bandles in combinatie met individuele les

Heb jij als muzikant, naast de bandcoaching met jouw band, behoefte aan wat meer begeleiding? Dan kun je individueel met één van onze docenten aan de slag. De docent is gespecialiseerd in jouw instrument en je kunt op afspraak het gehele jaar, of bijvoorbeeld 5 a 10 lessen nemen.

Overpopgroove eindconcert 2 Over Popgroove Timme Over Popgroove Mama's en Papa's Over Popgroove Femke zangOverpopgroove eindconcert alleen

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>