Bandcoaching: hoe werkt dat?

Kick-Off

Speciaal voor de kinderbands organiseren we in september een Kick-off. Door middel van workshops op alle basisscholen in Burgum gaan we op zoek naar kinderen die graag in een echte popband willen spelen. Onder meer dan duizend leerlingen worden flyers verdeeld, waarna de kinderen een week hebben om zich in te schrijven.

Band samenstellen

Vervolgens stellen we bandjes samen op basis van leeftijd, instrumentkeuze, muzieksmaak, niveau en beschikbaarheid. En dan staat in de derde week van september al je eerste bandrepetitie gepland. Alle belangrijke informatie voor ouders vind je in de flyer die we uitdelen.

Lesduur

De duur van de totale cursus is in principe drie jaar. Belangrijk voor een goede band is om meerdere jaren met elkaar op te trekken.

1e jaar: Opstartfase
Je start met een aantal workshops waarin je kennis maakt met de verschillende instrumenten in een band. Daarnaast leer je bandleden kennen en kies je de eerste nummers uit die passen bij de smaak en het niveau van de groep.

2e jaar: Prestatiefase
In deze fase specialiseer je je in een stijl die je samen met je band gekozen hebt. Je speelt/zingt niet alleen de liedjes van de band, maar je gaat ook in de breedte aan de slag met onze Easy Plug and Play methodiek. Je wordt al een echte muzikant.

3e jaar: Zelfstandigheidsfase
In deze fase gaat het om zelfstandigheid. Het derde jaar is voornamelijk bedoeld om te werken aan je podiumbeheersing, samen een ultieme setlist op te bouwen voor het publiek, optredens te verzamelen, zelf een liedje te maken en op te nemen.

Kosten

De lessen duren 60 minuten en in de bands zitten 5-6 kids. De kosten zijn 10 euro per les.

Voorwaarden

Als bandlid ben je afhankelijk van je bandleden. Een goede samenwerking is dan ook ontzettend belangrijk. Er zullen voor jou misschien ook een paar moeilijke of minder leuke liedjes in de set zitten. Kop ervoor! Wees bereid om elkaar te helpen en er samen voor te gaan.

Bandles in combinatie met individuele les

Heb jij als muzikant, naast de bandcoaching, behoefte aan wat meer begeleiding? Dan kun je ook individueel met één van onze docenten aan de slag. Je kan kiezen voor wekelijkse lessen of voor onze speciale combinatie-aanbieding: een pakket van tien lessen. Handig als je even wat meer begeleiding wilt.

Overpopgroove eindconcert 2

Over Popgroove Mama's en Papa's

Recensies

Ik als moeder ben tevreden want ik zie mijn kinderen opbloeien, zekerder worden, maar vooral blij en ontspannen na een les. Je kunt er gewoon zijn wie je bent. (Mirjam)

Elke dinsdag kijk ik even bij de kids om het hoekje. Ze zijn altijd zo enthousiast bezig. En niet te vergeten is het geweldig voor de ontwikkeling. (Djoeke)

Al ruim 5 jaar is Timme van de partij op ons straatfestival Easterbarren. Hij vult een compleet podium met solisten en bands die les bij Popgroove hebben. Het is altijd een van de drukste podia qua publiek. Ik ben ervan overtuigd dat dat komt door het enorme plezier wat ervan de deelnemers spat. (Nynke)