popgroove

Bandles op de popzolder van Glinstra State Burgum

Speel je een instrument of ben je zanger(es) en wil je in een band spelen? Dan zijn de bandlessen van Popgroove echt iets voor jou! Je gaat wekelijks repeteren onder begeleiding van een docent, waarbij je jullie favoriete nummers gaan kiezen en spelen.
Dit alles volgens een gezamenlijk plan en stap voor stap. Aan het einde van het jaar organiseren we in juni een groot muziekfestival en jullie zijn de hoofdact!

Samen in een band

Een band samenstellen is niet niks. Ten eerste wil je je thuis voelen in een band en dan het liefste met muzikanten met dezelfde smaak en niveau als jij. En dan is het ook wel handig dat iedereen in de maat speelt. Maar als dit gebeurt, dan voel je je echt de beste band van de wereld!

Wanneer jij en je bandmaten elkaar uiteindelijk gevonden hebben is het tijd om te knallen. Gedurende de eerste weken staan de repetities in het teken van uitproberen. In de oefenruimte hebben we alle instrumenten klaar staan en kinderen krijgen alle ruimte om te proberen wat bij ze past. Vervolgens kiest ieder een instrument en gaan we alvast een paar simpele liedjes spelen. Kinderen leren elkaar kennen en vooral ook naar elkaar te luisteren.

Vervolgens gaan de kids in een combinatie van individuele lessen en groepslessen intensief met hun instrument aan de slag. We gebruiken hiervoor onze Easy Plug and Play liedjes en filmpjes van onze www.easyplugandplay.com site. Een praktische en visuele weergave van liedjes die zich de afgelopen 10 jaar enorm heeft bewezen.

En dan is het inmiddels maart en dan staan de eerste concerten voor de deur. Want wat is er nu leuker om iedereen te laten zien wat je als band in huis hebt! Naast onze eigen festivals hebben al diverse bandjes opgetreden bij Omrop Fryslan of doen mee aan Wâldpop. Niets moet, veel mag!

Inmiddels hebben gedurende de afgelopen jaren al heel veel bandjes succesvol mogen verwelkomen. Maar dit kunnen we niet zonder jullie hulp. Een band is een enorme puzzel en kinderen zijn wispelturig. Maar als het werkt is het fantastisch!


Bandles 2 Khackophonic

Recensies

Als zangeres heb ik altijd al met een echte band op willen treden, alleen de stap was veel te groot. Nu met de bandlessen van Popgroove speel ik samen met een vriendin in een superleuke band en leer ik veel van de bandcoaches (Grietsje, 25 jaar).

Als bandcoach kan ik niet gauw een activiteit bedenken waarbij samenwerking zo belangrijk is.  Ik vind het dan ook prachtig dat kinderen hier op zo’n jonge leeftijd mee in aanraking komen. Het geeft je volgens mij als kind een enorme boost voordat je naar de middelbare school gaat (Timme, 38 jaar).

Bandles 1 Omrop Fryslan

Gratis proefles

Vul het inschrijfformulier in en dan nemen we snel contact met je op voor een gratis en vrijblijvende proefles.

Vraag snel een gratis proefles aan >>